Witamy - Zapraszamy


 
AccueilS'enregistrerConnexion
Attention Forum fermé depuis le 1er JUIN 2019 - Au revoir à tous Do Zobaczenia

Partagez

PIEROGI ZE SEREM NA SLODKO-Raviolis polonais avec du fromage blanc sucre

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas
MessageAuteur
MessageSujet: PIEROGI ZE SEREM NA SLODKO-Raviolis polonais avec du fromage blanc sucre PIEROGI ZE SEREM NA SLODKO-Raviolis polonais avec du fromage blanc sucre Icon_minitimeJeu 27 Jan 2011 - 12:51

Składniki:350 g maki
1 jajko.
125 ml letniej wody
sól


Farsz:

400 g sera
50 g cukru
1 żółtko
20-30 g przesmażonej z cukrem skorki pomaranczowej50 g rodzynkow

Inne:
maslo do polania pierogow1 lyzka tartej bulki250 ml kwasnej smietany

Sposób przygotowania:

Zagniesc ciasto na pierogi.
Podzielic na 2 lub wiecej czesci, przykryc, by nie obsychalo.



Przygotowac farsz:
ser utrzec z zoltkiem i z cukrem na jednolita, dosc gesta mase.
Dodac pokrojona drobno skorke pomaranczowa i oplukane rodzynki. Dokladnie wymieszac.
Ciasto rozwalkowac cienko.
Wyciac krazki srednicy 6-7 cm. Na kazdy krazek nalozyc farsz (nie za wiele, bo ser rozpreza sie w gotowaniu i pierogi moga popekac, zlozyc ciasto na pol i zlepic.
Gotowac w duzej ilosci osolonej wody.
Wrzucac partiami do wrzatku, zamieszac, przykryc, a kiedy wyplyna, zdjac pokrywke, gotowac jeszcze 1-2 min.
Wyjac lyzka cedzakowa, osaczyc, przelozyc na ogrzany polmisek.
Podawac polane roztopionym maslem. Mozna tez polac maslem zrumienionym z tarta bulka.
Osobno podac gesta, kwasna smietane.


PIEROGI ZE SEREM NA SLODKO-Raviolis polonais avec du fromage blanc sucre Signat11oublier ses ancêtres, c'est être comme un ruisseau sans source, un arbre sans racine
sonia
ADMINISTRATEUR
ADMINISTRATEUR
sonia


PIEROGI ZE SEREM NA SLODKO-Raviolis polonais avec du fromage blanc sucre Empty
Revenir en haut Aller en bas

PIEROGI ZE SEREM NA SLODKO-Raviolis polonais avec du fromage blanc sucre

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut
Page 1 sur 1

Sujets similaires

-
» Yorkshire pudding
» Crumble niçois au fromage de chèvre
» Fricassée de volaille aux petits légumes flambée au Whisky
» Une proposition idiote
» RITUELS à L’EAU

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Witamy - Zapraszamy  :: Polska i Polacy - La Pologne et les Polonais :: Restauracje, Specjalności, Dobra Kuchnia i Przepisy kuchenne - Restaurants, Spécialités, Cuisine de Pologne :: Cuisine, Spécialités et Recettes de Pologne-