Witamy - Zapraszamy


 
PortailAccueilFAQS'enregistrerConnexion

Partagez| .

RACUCHY Z JABLKAMI I BAKALIAMI

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas
MessageAuteur
MessageSujet: RACUCHY Z JABLKAMI I BAKALIAMI Mar 17 Nov 2009 - 13:59

Racuchy z jabłkami i bakaliam




Racuchy z jabłkami i bakaliami




Składniki na racuchy z jabłkami i bakaliami



2 jabłka,

garść (2-3 łyżki) bakalii (orzechy włoskie, płatki migdałów, rodzynki),


2 jajka,


szklanka mleka,


2 szklanki mąki,


1/4 szklanki cukru,


łyżeczka proszku do pieczenia.




Mąkę przesiewamy do miski. Wbijamy jajka, wsypujemy cukier i proszek do pieczenia, a następnie wlewamy mleko.




Składniki na racuchy miksujemy robotem kuchennym. Gdy masa stanie się gładka, dodajemy pokruszone orzechy włoskie, płatki



migdałów i pokrojone drobno rodzynki.



Na koniec do wszystkich składników dodajemy obrane i starte jabłko. Masę na racuchy miksujemy raz jeszcze przez krótką chwilę

.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy. Na niewielkim ogniu smażymy po dwa placki jabłkowe naraz, przyciskając je nieco do



powierzchni patelni.


Racuchy z jabłkami podajemy posypane cukrem pudrem na ciepło. Placki możemy je również przechowywać w lodówce - na zimno smakują równie pysznie.
sonia
ADMINISTRATEUR
ADMINISTRATEUR



Revenir en haut Aller en bas

RACUCHY Z JABLKAMI I BAKALIAMI

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Witamy - Zapraszamy  :: Polska i Polacy - La Pologne et les Polonais :: Restauracje, Specjalności, Dobra Kuchnia i Przepisy kuchenne - Restaurants, Spécialités, Cuisine de Pologne :: Cuisine, Spécialités et Recettes de Pologne-